Waarom junkfood je agressief maakt

Het eten van transvetten, een stof die je vindt in frietjes en snoepgoed, kan je prikkelbaar en agressief maken, ontdekten onderzoekers.
Voor de studie bestudeerden professor Beactrice Golomb en haar collega’s aan de universiteit van San Diego het eetpatroon van 945 mannen en vrouwen, ze lieten hen ook gedragstesten afleggen.
Deze peilden naar het niveau van agressie in hun verleden, hoe ze omgaan met conflicten, hoe ongeduldig of prikkelbaar ze waren. Daaruit blijkt dat hoe hoger de consumptie van transvetten is, hoe agressiever de persoon zich gedraagt.
Daarnaast zijn er nog andere redenen om transvetten te vermijden. Het verhoogt het slechte cholesterol en verlaagt het goede cholesterol en kan zo je hart schaden.
Eerder onderzoek toonde aan dat mensen met een hoog niveau van transvetten in hun bloed slechter scoren op cognitieve tests en dat hun hersenen kleiner zijn. Bron AD.nl
Wéér een reden om te kiezen voor gezonde en pure voedingsmiddelen….eet jezelf blij!