Vergoedingen

Steeds meer zorgverzekeraars nemen een (gedeeltelijke) vergoeding van de BGN-gewichtsconsulent in hun verzekeringspakketten op.

De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland heeft een handig overzicht gemaakt van de zorgverzekeraars en de bijbehorende vergoedingen voor 2024.

Informeer bij je zorgverzekeraar naar de voorwaarden voor de vergoeding van de behandeling bij gewichtsbeheersing. Je ontvangt na een consult of traject
een factuur die je kunt declareren bij je zorgverzekeraar.

Bewegen op recept

Bewegen op Recept begint bij de huisarts. Als een huisarts constateert dat bewegen een oplossing kan zijn voor jouw klacht schrijft hij het recept uit. Je krijgt dan vervolgens eerst een intakegesprek met een leefstijladviseur. Dit is meestal een fysiotherapeut, maar kan ook een verpleegkundige of een praktijkondersteuner zijn. Tijdens het intakegesprek wordt gekeken welke klachten jij hebt en welke vorm van bewegen het best zou passen. Er wordt geluisterd naar het verhaal achter jouw klacht. Op basis van dit intakegesprek kun je deelnemen aan de Bootcamp-light en 12 keer sporten voor 35 euro!
De mogelijkheid is er! Maak er gebruik van.