Steeds eerder dementie door ongezonde leefstijl!

Het aantal dementerenden tussen de 50 en 60 jaar zal in Nederland explosief groeien. Dat voorspellen vier hoogleraren van de VU en het VU Medisch Centrum.
De snelle groei is voor een groot deel het gevolg van de ongezonde leefstijl van deze mensen in hun jonge jaren, schrijft de Volkskrant. De wetenschappers noemen het probleem van obesitas onder jongeren ‘zwaar onderschat’ en roepen op het overgewicht beter aan te pakken.
“In de eerste 25 jaar kun je het voor de rest van je leven verpesten”, zegt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. De foute leefstijl van jongeren noemt hoogleraar voeding en overgewicht Jaap Seidell een ‘sluipmoordenaar’ omdat al in de jeugdjaren grote schade wordt veroorzaakt aan de hersenimpulsen.
Op dit moment stijgt het aantal kinderen met ouderdomsdiabetes snel. Dat heeft tot gevolg dat zij al op jonge leeftijd ziekten krijgen die normaal alleen ouderen treffen. In Nederland zijn 75.000 kinderen die lijden aan obesitas. Een half miljoen kinderen kampt met overgewicht. Het aantal groeit gestaag. RTL nieuws. nl

Maar wat is té dik? Bereken de BMI van uw kind (en wellicht van uzelf) en doe mee aan de Food&Fun Challenge.