Projecten en evenementen

Er zijn in de loop der jaren al vele sport- en beweegprojecten succesvol georganiseerd. Bijvoorbeeld de organisatie van de koningsspelen, Special Olympics, Sportdag speciaal voor senioren, Sportstimuleringsprojecten in combinatie met gezonde voeding.
Gezondheid met een PLUS, maar ook de Lijfstyleweek in Nieuwegein.

Heeft u een projectleider nodig? Lees hier wat u kunt verwachten.

Gezondheid met een PLUS

Vanuit de gezondheidscentra EMC en de Roerdomp in de gemeente Nieuwegein is het idee ontstaan om gezondheid ook vanuit een ándere invalshoek te benaderen.
Verbind supermarkt PLUS van Loon met een gezondheidscentrum, betrek de wijkbewoners en diverse partners in de wijk erbij en er ontstaat een mooi samenspel om inwoners voor te lichten over gezonde voeding en drank.
Een project waarbij niet met het “vingertje” wordt gewezen, maar inwoners worden verleid en direct beloond voor het bewust aankopen van gezonde producten.
Bewustwording van een ander eetpatroon begint bij de bron: de supermarkt. Wát de klant in het winkelwagentje legt bepaald het menu. Dáár ligt de kracht en meerwaarde van dit project!
Gedurende de pilot van een jaar worden de inwoners gevolgd. Welke effecten zijn er te meten als gevolg van dit project?
Woensdag 1 juni is de aftrap geweest van dit project en werden stakeholders uitgenodigd om het project te ervaren en te beleven.  Zo kregen zij voorlichting over gezonde producten, konden ze proeven wat er zoals gemaakt werd van deze producten en zagen ze op welke manier de deelnemers korting krijgen op de gezonde producten.

Nieuwegeinse supermarkt en zorgcentra gaan samenwerken in nieuwe pledge.

Bekijk het filmpje van de Fit&Fun cursus.

Trainingen over gezonde voeding en bewegen waarin je kind wordt gestimuleerd om de gezonde leefstijl vol te houden. De combinatie van theorie over gezonde voeding en veel bewegen wordt voortgezet. Elke week een andere sport of beweegvorm beoefend; van balsporten tot gymnastiek, van racketsporten tot tikspelen, van hindernisbaan tot gezelschapsspelen. Maar belangrijker nog…..plezier in bewegen staat bovenaan!!!
…..lees meer.
Bekijk ook de video Sportintro, met als onderdeel de Fit&Fun cursus.

Koningsspelen!

Food&Fun werkte mee aan succesvolle koningsspelen op de OBS De Toonladder.
600 kinderen begonnen deze dag met een gezamenlijk koningsontbijt en volgden de gezamenlijk aftrap op de tv. Daarna heeft de wethouder mevr. R. Blom-Oosterhoff de koningssportdag officieel geopend. De groepen 1 t/m 4 deden mee aan een sport&spelcircuit en de oudere kinderen gingen naar klimmen, bowlen, fitness, tennis en dans.
Bekijk hier het Toonladder journaal.

RTV Utrecht komt filmen bij de Fit&Fun Club voor de jeugd.

In het kader van U-Gezond komt RTV Utrecht woensdag 24 april filmen bij de Fit&Fun Club.
Bekijk de uitzending, met als onderdeel de Fit&Fun cursus (3e onderwerp in de uitzending op 7.15 minuten).

Leuke impressie van de workshop in Goes

Food&Fun werkte mee aan een groot evenement in Goes met de workshop Gezonde voeding & Afvallen.

Kijk hier voor een leuke impressie.