Wist je dat

Voeding uw weerstand kan verhogen?

Een gezond en gevarieerd eetpatroon kan ook bijdragen aan een goed weerstand.
Kies DAGELIJKS voor de volgende voedingsmiddelen en geef je weerstand een positieve “boost”.
Eet slim en voel je fit met;

  • Volkorenproducten, twee stuks fruit per dag, 200 gram groente, magere zuivel, vleeswaren, vis of vleesvervanger, voldoende (gezonde) vetten en voldoende vocht.
  • Echte weerstandbommetjes zijn; citrusvruchten, aardbeien, acaibes, broccoli, aardappelen, amandelen, lever, halvarine, vis, etc.
  • Zorg voor voldoende vezels uit groente, fruit en volkorenproducten.
  • Weg met energievreters…de geraffineerde suikers in o.a. koekjes, snoep, frisdranken en gebak zorgen maar heel even voor een energieboost. De bloedsuikerspiegel vertoont flinke pieken en dalen door dit voedsel en dat is behoorlijk vermoeiend!.

 

Nóg meer tips om u snel fit te voelen?
  • Ga lekker 30 minuten bewegen per dag (wandelen, fietsen, in de tuin werken, etc). Maak het een onderdeel van uw leefstijl.
  • Sport dagelijks 10 minuten extra wat intensiever.
  • Slaap voldoende…de slaapbehoefte verschilt van persoon tot persoon, maar over het algemeen heeft de mens voldoende aan 7 uur om te spreken van voldoende nachtrust.
  • Pak stress aan…chronische stress is op veel manieren slecht voor uw lichaam en u wordt er onnodig moe van! Probeer te ontspannen met sporten, yoga, voldoende slaap, gezond eten en minder jakkeren!!
  • Ventileer uw huis regelmatig.
  • Zorg voor een goed persoonlijke hygiëne…voorkom besmetting!

 

Let op met zout!

Wanneer u langdurig teveel zout eet loopt u kans op een verhoogd risico op ernstige ziekten en vroegtijdig overlijden. Een hoge zoutconsumptie kan de bloeddruk verhogen, wat de kans op hart- en vaatziekten verhoogd. Daarnaast houdt uw lichaam vocht vast waardoor uw buik en benen dikker kunnen lijken.
Ruim 85% van Nederlanders eet meer dan de aanbevolen hoeveelheid van 6 gram zout per dag. Dit komt voor het merendeel uit bewerkte voedingsmiddelen als kaas, vlees en brood. Wees dus matig met zout, drink veel, beweeg en eet voldoende vezels om het vocht af te voeren.
 

U juist moet eten om af te vallen?

Om de stofwisseling op gang te houden MOET je juist eten. 3 maaltijden per dag en 3 tussendoortjes….. Maar wél de voedingsmiddelen met weinig calorieën en véél voedingstoffen. Laat de producten met verzadigde vetten en suiker staan.
Eet 3 volwaardige maaltijden met de juiste verdeling tussen koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen! Er vijf gouden regels zijn die afvallen tot een succes maken…..

Nieuwsgierig? Mail ons en wij vertellen u de gouden regels ….!!!