Mijn verhaal

Laat u inspireren door het verhaal van Gert Jan uit Amersfoort…….

Beste lezer,
Ik las op de site van Food & Fun de vraag of ik mijn verhaal op papier zou willen zetten tegen het gevecht van de vele kilo’s die ik in 10 jaar ben aangekomen. Daar hoefde ik niet over na te denken. Tuurlijk wil ik dat. Ik hoop, dat ik je hiermee kan inspireren om ook je doel te bereiken en vast te houden.
Op mijn 28e ben ik op mij zelf gaan wonen. Kom oorspronkelijk uit het noorden van het land maar ben door werk in 1999 verhuisd naar het midden van het land. Weg onder de vleugels van moeders. Dat betekende dat ik voor mezelf moest gaan koken en alles wat erbij komt kijken. Ik trainde altijd op de sportschool had een goed figuur. Nou je raad het misschien al, had een goed figuur. Daar ik niet zo van koken hield ging ik ongewild slecht eten. Vooral veel magnetron voer en friet en veel snoepen enz. enz. Sporten had ik geen zin in. Tja, je moet ook alles zelf doen als je op je zelf woont. Iedere keer als ik weer naar mijn familie en vrienden op bezoek ging kreeg ik te horen goh. .je ziet er wel goed uit. We zien wel dat je het ervan neemt. Daar ik het zelf niet zo zag en het wel mee vond vallen wilde ik het eigenlijk niet inzien. Dat heb ik 10 jaar zo vol kunnen houden. Met dien gevolge vele kilo’s zwaarder ik zat op den duur op 105 kilo. Dus 20 kilo aangekomen in 10 jaar.
Het keerpunt kwam toen ik een medische keuring moest ondergaan in 2011. De uitslag laat zich raden. Te zwaar een hoge bloeddruk te hoog cholesterol gehalte al met al een BMI van 32! Als ik zo door zou gaan haal ik de 60 niet. Zou dan hart aanvallen krijgen en beroertes. Zo werd het mij ook verteld. Het was alsof de wereld onder mijn voeten verdween. Maar ik dacht oké dit is niet goed. Heb me geen seconde bedacht. Heb een vuilnis zak gepakt en heb alle koeken chips en wat alle snoep daarin gegooid hup zo de container in. Heb de dag erna meteen een afspraak met een diëtiste gemaakt en heb me ingeschreven bij de BASIC FIT. Op 27 juni ben ik begonnen met cardio trainen en dat vijf keer in de week een uur per dag. Gezonder gaan eten. Ik woog toen 105 kilo en door het streng zijn voor mezelf viel ik per week gemiddeld 2 kilo af. Kreeg ook begeleiding van de sportschool, daar had ik om gevraagd en natuurlijk ook de diëtist. Al met al zo een paar maanden volgehouden. Al met al was ik in november 2011 inmiddels 25 kilo afgevallen. En ik kan je zeggen er gaat een wereld voor je open. Een conditie waar ik van kon dromen en ik kan strakke kleding dragen heerlijk is dat. Nu drie jaar verder ben ik stabiel in het gewicht. Het was wel lastig in die zin dat ik heel streng voor mezelf was. Via goede vriendinnen ben ik in contact gekomen met Colinda. Zij heeft me geleerd dat ik normaal kan eten en drinken en gerust af en toe mag snoepen. Dit gaat super. Snoepen en friet eten geef ik nu niets meer om. Maar heel af en toe neem ik wel wat. Om te laten zien hoe ik er voor en na uitzie heb ik twee foto’s bij gevoegd . Ik hoop, dat ik je hiermee heb geïnspireerd. Mocht je vragen en of opmerkingen hebben kun je dat via Colinda aan mij laten weten. Succes met de strijd tegen de kilo’s!! Heb de spirit om je doel te halen. Wil het ff niet lukken gewoon Colinda bellen/ mailen zij sleept je erdoor heen!!
Groet,
Gert Jan