Mensen die een “eetdagboek” bijhouden vallen sneller af

Een eetdagboek bijhouden helpt bij afvallen.
Dat schrijft The Telegraph vrijdag op gezag van de Academy of Nutrition and Dietetics.
De onderzoekers concludeerden dat het noteren van alles dat gegeten wordt op een dag nog steeds het meest effectief is bij afvallen. Vrouwen die een eetdagboek bij hielden vielen gemiddeld 2,7 kilogram meer af dan vrouwen die dat niet deden.
Het onderzoek werd gedaan onder 123 vrouwen tussen de 50 en 75, alle vrouwen hadden overgewicht.
“Tijdens het afvallen is het essentieel om te weten hoeveel calorieën je binnen krijgt. Door het bijhouden van een eetdagboek weet je precies wat je binnen krijgt en kun je dus ook zien wat je beter niet kan eten”, aldus één van de onderzoekers.
Het overslaan van maaltijden bleek ervoor te zorgen dat vrouwen minder afvielen, doordat zij sneller geneigd waren slechte tussendoortjes te eten. Vrouwen die maaltijden oversloegen vielen gemiddeld 3,6 kilogram minder af. Bron NU.nl,

U kunt hier een eetdagboek downloaden. Wilt u ook graag een deskundige advies ontvangen?
Er zijn ook diverse online consulten mogelijk. Het grote voordeel van online begeleiding is dat u de deur niet uit hoeft. U ontvangt via de e-mail alles wat u nodig heeft om uw streefgewicht te bereiken. Bovendien kunt u de online adviezen en tips direct toepassen.
Ook wanneer u een vraag heeft over uw eetpatroon, voedingsmiddelen, sporten of een lifestyle onderwerp kunt u deze stellen via de e-mail. U kunt rekenen op steun tijdens moeilijke momenten en hulp bij problemen waar u tegenaan loopt.
U krijgt direct antwoord op uw vragen!
Neem gerust contact op voor meer informatie!