6,5 miljoen nederlanders te zwaar

Het aantal volwassenen met ernstig overgewicht is de afgelopen 30 jaar meer dan verdubbeld. Momenteel zijn 6,5 miljoen Nederlanders te zwaar, ofwel 41 procent.
Daarvan kampt tien procent (ongeveer 1,5 miljoen) met ernstig overgewicht.
Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de periode 2009/2011.

Het aantal mensen met overgewicht is de laatste 30 jaar over de hele breedte van de bevolking enorm toegenomen. Begin jaren tachtig was volgens het CBS nog 27 procent van de bevolking te zwaar.
Onder volwassenen is de toename het sterktst. Meer dan de helft van de mannen boven de 40 jaar is te zwaar.
Het aantal volwassenen met ernstig overgewicht is zelfs meer dan verdubbeld, van ruim 5 procent begin jaren tachtig tot bijna 12 procent in de periode 2009/2011. Het aantal volwassenen met matig overgewicht nam toe van 28 naar 36 procent.
Hoewel vrouwen minder vaak te zwaar zijn dan mannen, zijn er wel meer oudere vrouwen dan oudere mannen met ernstig overgewicht.
Het aantal kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar met matig overwicht steeg van ongeveer 7 procent in de jaren tachtig naar bijna 11 procent in de periode 2009/2011.
Er zijn minder kinderen met ernstig overgewicht, ongeveer 2,5 procent. Dat aandeel nam in deze periode iets minder toe.
Ondergewicht komt niet heel veel voor. Tot het 30e levensjaar is ongeveer 3 tot 8 procent van de Nederlanders te licht. Boven de 30 hebben nauwelijks nog mensen ondergewicht. In totaal heeft slechts iets meer dan 2 procent van de bevolking te maken met ondergewicht.
Een persoon is over het algemeen te zwaar als zijn of haar Body Mass Index (BMI) boven de 25 uitkomt. Bron Nu.nl
U kunt hier uw BMI berekenen. En…..wat is de waarde? Behoort u tot een van de 6,5 miljoen nederlanders?

Het is nóóit te laat om te gaan investeren in een gezond lichaam. Zet de knop om en begin vandaag! Doe mee met een cursus, training of workshop of individuele begeleiding van Food&Fun.
Neem gerust contact op voor meer informatie!